Poliția confirmă sustragerea din Casa de Cultură din Cricova a unui set de echipamente audio, printre care și mai multe boxe. Acest lucru a fost recunoscut de primarul localității, care a denunțat furtul la poliție.

Declarația a fost făcută de șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc. El a mai spus că, pe lângă denunțul primarului, pe adresa poliției a venit și un mesaj de la un tânăr, care susține că boxele furate sunt aceleași care au fost folosite la protestul de duminică al opoziției.

”Mi-a spus cineva din Cricova că de la Casa de Cultură din localitate au dispărut sâmbătă boxele. Se pare că Năstase și Sandu fac proteste cu sistem de sonorizare ciordit. Sa fie oare așa? Primarul de la Cricova ce spune? Dar poliția?”, a scris Adrian Marian pe facebook.

Acesta a publicat și o imagine în care apare Nicolae Josanu, un activist al Platformei DA și șoferul care a fost reținut ulterior pentru că a încercat să intre cu microbuzul în mulțime, lângă postul Moldova 1. ”Nu sunt gata să vă răspund daca boxele respective au fost furate de la Cricova sau din altă parte, că este o simplă coincidență între apelul primarului și ce a postat persoana respectivă, dar cu certitudine pot să vă spun un lucru: aceste boxe folosite erau în microbuzul reținut de poliție”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.