Ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani al Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat şi reţinut un băbat în vârstă de 60 ani, originar din raionul Ialoveni, fiind bănuit că ar fi furat o geanta cu bani, lăsată fără supraveghere pe o banchetă în incinta Catedralei Mitropolitane din Chişinău. Potrivit proprietarului de 36 ani, în geantă se aflau actele personale, 350 euro, 600 lei şi alte bunuri materiale, anunță serviciul de presă al poliției capitalei.

Astfel în cadrul acţiunilor de investigaţii şi urmărire penală, poliţiştii au examinat secvenţele video de la camerele de supraveghere instalate în adiacent, care au surprins momentul când făptaşul se deplasa grăbit cu geanta victimei în mână. Ulterior grupa operativă venită la faţa locului, a depistat geanta aruncată la gunoişte fără bani şi bunuri materiale. Respectiv suspectul ar fi fost recunoscut de către victimă, după ce a vizionat secvenţele video. În acest context bănuitul urmează a fi cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 6 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Totodată poliţiştii desfăşoară investigaţii în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor comiterii furtului, iar cetăţenii sunt îndemnaţi să-şi asigure corespunzător bunurile personale, pentru a preveni infracţiunile de acest gen.