Prin sentinţa Judecătoriei Ungheni, sediul Central, polițistul care a maltratat un minor a fost condamnat la pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani și 6 luni, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul organelor de drept pe un termen de 7  ani.

La data de 21 septembrie 2016, acesta având funcţia de șef de post, ofițer superior de sector al IP Ungheni, suspectându-l pe partea vătămată de comiterea unei sustragerii pe ascuns, cunoscând cu certitudine că este minor, l-a reținut şi utilizînd cuvinte vulgare în prezența mai multor persoane, inclusiv cunoscute de către minor, care înjoseau demnitatea acestuia, i-a ordonat să urce în automobilul său personal și ulterior, l-a condus pe malul unui iaz.

Acolo abuzând de situația sa de serviciu în calitate de colaborator de poliție, folosind autoritatea calității sale de persoană publică, încălcând grav Legea cu privire la activitatea Poliţiei şi statutul poliţistului, urmărind scopul intimidării, umilirii minorului, recunoașterii vinovăției de către acesta în comiterea sustragerii, precum și pedepsirii lui pentru fapta comisă, în mod intenţionat, depăşind drepturile şi obligaţiile sale de serviciu l-a impus să se dezbrace pînă la lingeria de corp, în prezența mai multor persoane, utilizînd cuvinte înjositoare și glume, i-a ordonat minorului să intre în apa rece a iazului pentru a extrage plasele de pescuit.

Auzind refuzul minorului de a intra în apă de oarece este frig, l-a amenințat că-l va îneca în acel iaz sau îl va lipsi de libertate pe o perioadă de 15 zile. În urma amenințărilor primite, minorul a intrat dezbrăcat în apa iazului unde s-a aflat o perioadă îndelungată de timp, apoi a ieșit pe la malul opus al iazului, unde deja fiind în stare de inconștiență, a fost scos din apă de către alte persoane și îmbrăcat, după care a fost condus într-un depozit din apropiere, aflîndu-se în stare de hipotermie și semi-conștiință, cauzîndu-i părţii vătămate durere, suferinţe fizice și psihice puternice.

Procurorii PCCOCS, care au reprezentat acuzarea în instanța de judecată au solicitat aplicarea unei pedepse cu închisoarea pe un termen de 13 ani 10 luni. Ei consideră sentinţa prea blândă şi o vor ataca la Curtea de Apel Bălţi.