Deputaţii PL şi PLDM și-au bătut ultimul cui în sicriul politic al propriilor partide, după refuzul de vota pentru includerea vectorului European în Constituţie. De această părere este politologul Alexandru Solcan, decanul facultății Ştiinte Politice a Universităţii de Stat din Moldova.

“Astăzi, deputații din două formațiuni „proeuropene”, în frunte cu liderii săi, și-au bătut ultimul cui în sicriul politic al propriilor partide. Să trăim și să-i pomenim! sa pomenim postarea lui Candu, unde îi face lași si trădători”, a scris Alexandru Solcan, într-o postare pe Facebook.

Trădarea celor 13 deputați liberali și liberal-democrați va fi reparată, însă, de către popor. Declarația a fost făcută de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ce deputaţii PL şi PLDM au fugit din sala de ședințe înainte de votul pentru introducerea integrării europene în Constituție.

”Urmează să consultăm Curtea Constituțională, să vedem dacă va fi posibil din punct de vedere legal ca acest referendum să fie organizat în ziua alegerilor parlamentare. Ideea noastră este ca noi să nu renunțăm la integrarea europeană, să fie stabilit în Constituție. Trădarea celor 13 sper că va fi reparată de popor”, a menționat președintele Parlamentului.