Isteria provocată de grupul Pro Moldova și Partidul Șor în jurul deputatului Ștefan Gațcan developează înverșunarea cu care aceste grupări vor să ajungă la putere și că o eventuală implicare a PAS și PPDA în acest scenariu este periculoasă. De această părere este politologul Dionis Cenușă, într-o postare pe Facebook.

“Epopeea în jurul lui Gațcan arată cât de mult Candu și Șor vor căderea Guvernului și deposedarea de voturi a socialiștilor și Democraților. Guvernarea cu asemenea grupuri politice este un pericol, iar acest lucru trebuie înțeles de către Platforma DA și PAS (care deja este reticent). Aventurile cu crize politice pe timp de criză sanitară și economică în devenire vine cu riscuri majore”, scrie Dionis Cenușă.

Amintim că după ce ieri a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la grupul Pro Moldova, astăzi Ștefan Gațcan a declarat că renunță la mandatul de deputat. Într-un comunicat se spune că Gațcan se va dedica carierei profesionale, dar va rămâne membru al echipei socialiștilor. Deputații Pro Moldova și ai partidului Șor au declarat că Gațcan ar fi fost sechestrat, însă ultimul a dezmințit acest fapt într-o intervenție live pe Facebook.