Mai mulți pompieri și salvatori din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI vor avea posibilitatea să primească cunoștințe în domeniu, după ce vor absolvi cursurile de instruire în Lituania. Aceștia vor fi pregătiți în baza unui proiect de parteneriat între Departamentul de salvatori și pompieri din Lituania  și Inspectoratul pentru Situații de Urgență al MAI din Republica Moldova.

Pompierii moldoveni vor avea posibilitate să facă un schimb de experiență, și să preia tehnici eficiente de intervenție în lichidarea incendiilor și altor situații de risc. Pentru ca încadrarea acestora în sistemul lituanian să fie utilă, în perioada 9 -13 octombrie aceștia vor fi delegați în Lituania pentru a prelua experiența colegilor din Europa.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la instruire vor merge 5 pompieri, care  după finalizarea cursului vor fi formatori pentru ceilalți salvatori din țară.

O vizită a experților lituanieni din cadrul Departamentului salvatori și pompieri a avut loc la Chișinău în perioada 10- 14 iulie, în cadrul  căreia reprezentanții serviciilor de lichidare a consecințelor situațiilor excepționale au discutat despre fortificarea potențialului în domeniul intervențiilor în situații de risc a pompierilor și salvatorilor moldoveni.