Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI atenționează oamenii să respecte regulile antiincendiare. Avertizarea pompierilor vine în contextul temperaturilor ridicate care urmează să se instaleze în țară. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în intervalul 16 – 22 august, pe o mare parte a teritoriului republicii, temperatura maximă a aerului va fi de 33– 350C.

În aceste condiții crește riscul producerii incendiilor de vegetație, iar specialiștii recomandă persoanelor să se abțină de la arderea gunoiului și resturilor menajere. Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să nu aprindă ruguri dacă aleg să meargă în spații forestiere. Salvatorii recomandă persoanelor prudență maximă la scăldat. Oamenii sunt îndemnați să alegă bazine acvatice dotate cu stații de salvare și să evite consumul de băuturi alcoolice.

O atenție sporită trebuie acordată minorilor. Specialiștii îndemnă maturii să supravegheze strict copii și să nu le permită scăldatul fără prezența celor mari. În caz de situații de risc oamenii pot apela de urgență Serviciul 901.