Economia moldovenească demonstrează o bună capacitate de rezistență la instabilitatea politică, generată de rezultatele alegerilor parlamentare. Este concluzia unei analize publicate pe pagina Poşta de Ştiri, de pe Facebook, transmite hotnews.md.

Autorii analiyei constată că rezultatele economice, înregistrate în primul trimestru sunt un exemplu concludent în acest sens.

“Majoritatea indicatorilor economici, potrivit statisticilor oficiale, sunt în creștere. Rezultate negative, în primul trimestru, a înregistrat doar sectorul agricol, dar acest handicap va fi depășit în următoarea perioadă ca urmare a începerii sezonului agricol activ. Deocamdată, nu sunt disponibile datele privind evoluția salariului mediu pe economie, dar ținând cont de reforma salarială realizată de Guvern la finele anului trecut, dar și de reforma fiscală ce a permis reducerea poverii fiscale, estimăm că salariul mediu pe economie a crescut în medie cu 15-16% comparativ cu trimestrul unu 2018”, se conţine în analiza citată.

Totuși, consider autorii, acest lucru nu înseamnă că instabilitatea politică poate să fie prelungită la nesfârșit. “Legitatea e simplă, cu cât mai mult durează incertitudinea, cu atât mai mult se fac vizibile efectele negative în economie. Și atunci toată vină va trebui să și-o asume artizanii crizei”, conchide Poşta de Ştiri.