Jurnalista Natalia Morari, realizatoarea emisiunii Politica, de la postul de televiziune TV 8, este acuzată din nou că manipulează opinia publică. Bloggerul Anatolie Chirilov se referă la o ştire falsă, care vizează privatizarea companiei AIR Moldova, difuzată chiar în timpul emisiunii în cauză.

“În timpul emisiunei propagandistice Politica, Natalia Morari (Lucinschi) a luat legătura cu ex-secretarul de stat al Ministerului Transporturilor, Oleg Tofilat, cu care a vorbit despre privatizarea Air Moldova. Și aici TV8, ca în cele mai bune practici, a aruncat pe rețelele de socializare un Fake News, unde a scris despre faptul că Oleg Tofilat ar fi spus că Guvernul dorește, prin privatizarea acestei companii, falimentarea acesteia”, scrie Anatolie Chirilov.

Minciuna tirajată de TV 8 a fost demontată imediat chiar de Oleg Tofilat.
“Doar că minciuna propagandistei nu a durat mult, iar Oleg Tofilat a venit cu o reacție la această știre, unde a declarat că el nu a spus acest lucru, ba și mai mult, acesta a scris că falimentarea Air Moldova nu e în interesul Guvernului”, notează bloggerul citat.

În continuare, Anatolie Chirilov constată lipsa totală de reacţie a ONG-urilor de media, vizavi de tirajarea acestei ştiri false.

“Au fost o mulțime de cazuri când această creatoare de pamflete media a fost deconspirată și prinsă cu minciuna, dar niciodată ONG-urile Media din Moldova n-au reacționat și n-au taxat minciunele acesteia. Oare de această dată ce vor zice ”independenții” de genul lui Petru Macovei și alți profitori ai fondurilor europene?”, conchide Anatolie Chirilov