Postul vamal Tudora dispune de infrastructura necesară pentru efectuarea controlului comun. Astfel, persoanele şi mărfurile ar putea fi supuse unui singur filtru de control, pe teritoriul ţării noastre şi ar traversa mult mai repede frontiera cu Ucraina. Propunerea a fost înaintată de către directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, în cadrul unei discuţii cu omologii ucraineni, scrie trm.md.
În opinia șefului Vămii din Republica Moldova, aceasta ar constitui una dintre cele mai viabile soluții pentru problema cozilor care se creează frecvent la frontiera comună, îndeosebi în perioada sărbătorilor sau vacanțelor.

În cadrul vizitei au fost identificate spațiile unde ar putea fi găzduiți atât angajații autorităților vamale și de frontieră, cât și brokerii vamali din Ucraina. În scurt timp, autoritățile ambelor state vor înainta spre aprobare Protocoalele necesare pentru demararea controlului comun.

Amintim că, conform Acordului interguvernamental între Republica Moldova și Ucraina, semnat 6 octombrie 2017, controlul comun poate fi aplicat la toate punctele de trecere de la frontiera comună.