Un băiat în vârstă de cinci a supraviețuit timp de aproape cinci zile, singur, în sălbăticia din vestul Rusiei. Micuțul, care s-a rătăcit de părinții săi în timpul unei excursii, a fost găsit acoperit de căpușe și cu multe ciupituri de țânțar, relatează Daily Mail.

Dima Peskov s-a pierdut de părinții săi, alături de care a mers într-o excursie în munții Ural, aflați în vestul Rusiei. El a plecat cu tatăl său să caute lemne pentru foc, însă s-a rătăcit. Tătăl copilului a crezut că s-a întors la cort, unde se afla mama lui, așa că a descoperit abia după ceva timp că băiatul este de negăsit. Cei doi ruși au încercat să dea de urma micuțului, însă fără rezultat, așa că au alertat autoritățile.

Șocați de dispariția copilului, aceștia abia au mai putut să vorbească.  A urmat însă o operațiune de amploare, aproximativ 500 de voluntari pornind în căutarea băiatului în regiunea în care se află mai mulți urși și lupi. Abia după aproape cinci zile, copilul a fost găsit încolăcit sub un copac. Nu mai putea să vorbească, fiind traumatizat de întreaga experiență, scrie libertatea.ro.

„Dă din cap sau clipește. Este foarte puternic, a stat aproape cinci zile în pădure…”, a declarat tatăl copilului, mulțumind echipei de voluntari care a cercetat zona.

Băiatul a fost transportat cu un elicopter la un spital din apropiere, fiind acoperit de căpușe și având mai multe ciupituri de țânțar. El ar fi supraviețuit cu iarbă și apă din mlaștini. Băiatul a fost descoperit chiar când autoritățile începuseră să-l suspecteze pe tatăl său că l-a ucis și i-a ascuns trupul în pădure.