Ministerul Economiei și Infrastructurii vine cu precizări la declarațiile făcute de vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care afirmă că urma să vină, la toamnă, la invitația personală a omologului său moldovean, Octavian Calmîc. Instituția a anunțat că Rogozin, alături de alți demnitari de rang înalt din 39 de țări, responsabili de sectorul economic, urma să participe la Forumul economic din țara noastră, în octombrie.

„La finele lunii iunie curent, în adresa demnitarilor de rang înalt din 39 de state (prim-viceprim-miniștri, viceprim-miniștri, miniștri, etc), responsabili de dezvoltarea economiilor țărilor pe care le reprezintă sau co-președinți ai comisiilor mixte pentru colaborare comercial-economică cu Republica Moldova, au fost expediate invitații de participare la Forumul ”Moldova Business Week 2017”, care se va desfășura în perioada 2 – 6 octombrie, la Chișinău. Toate invitațiile au fost semnate de viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, în calitate de președinte al Comitetului organizatoric al evenimentului și transmise prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene sau prin intermediul misiunilor diplomatice în străinătate”, se spune în comunicatul emis de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Amintim că Dmitri Rogozin a declarat recent că, deși a fost împiedicat să ajungă la Tiraspol, va venit, totuși în Moldova, la toamnă, având invitație personală din partea vicepremierului Octavian Calmîc și că va ajunge și în stânga Nistrului. Mai mult, el a cerut să-i fie oferite garanții din partea tuturor țărilor de tranzit că avionul său va fi lăsat să ajungă în Moldova. Asta după ce România i-a interzis intrarea în spațiul său aerian, pe unde urma să ajungă la Tiraspol, ca să participe la sărbătorirea, de facto, a independenței regiunii separatiste. Astăzi, Guvernul Moldovei l-a declarat persona non grata, iar accesul pe teritoriul țării noastre îi este interzis, la fel ca și tranzitul.