A avut loc întâlnirea între RWTH Universitatea Aachen și instituțiile de învățământ tehnice din Moldova, cu aplicarea la fonduri de dezvoltare UE. Obiectivele reuniunii au fost în primul rând prezentarea procedurii de aplicare la fonduri UE, expresiile de interes ale participanților inclusiv Universitățile Tehnice ale Republicii Moldova

Scopul comun al proiectului este modernizarea învățământului de inginerie de la universitățile tehnice, prin dezvoltarea unei noi specialități.

Potrivit administratorului Zonei Economice Libere „Bălți”, Marin Ciobanu, Președintele Asociației Patronale în Industria Prelucrătoare (APIP), a fost stabilită platforma de colaborare cu RWTG Universitatea Aachen.

„Aceasta va contribui ca Republica Moldova să atingă rezultate similare cu altor țări din regiune și să contribuie cu propriile sale rezultate la un progres mai larg al științei și inovării europene. Pe platforma clusterială am stabilit dezvoltarea colaborării între RWTH Universitatea Aachen și instituțiile de învățământ tehnice din Moldova (UTM, USARB Bălți și USBPH Cahul), cu aplicarea la fonduri de dezvoltare UE”, scrie Marin Ciobanu pe o rețea de socializare.

Menționăm că, RWTH Universitatea Aachen are un buget de 980 mil. euro, peste 45 mii studenți, peste 260 de institute și peste 300 de laboratoare.