Premierul Pavel Filip a solicitat astăzi, la ședința Guvernului, intervenția ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cazul porțiunii deteriorate de drum din Anenii Noi. 

Amintim că, ieri, la răscrucea dintre satele Puhăceni și Delacău un grup de localnici din satele Delacau, Puhăceni, Speia, Șerpeni a protestat față de starea dezastruoasă a traseului. Aceștia au decis să organizeze și alte manifestații de protest.

„Locuitorii câtorva sate din Anenii Noi, care sunt mobilizați și la proteste deja, sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor de acolo și au dreptate, pentru că și eu am vizitat aceste localități și am văzut această porțiune de drum, pe care trec o mie de camioane pe zi de la o carieră de nisip care se află în preajmă”, a declarat premierul Filip.

Acesta a cerut explicații demnitarilor responsabili de această chestiune. ”Desigur că acest drum este distrus, dar au de suferit 3 localități din cauza acestei porțiuni. Eu vreau să primesc explicații, de ce până acum nu s-au făcut niciun fel de lucrări?”, a cerut șeful Cabinetului de Miniștri.

Premierul i-a solicitat ministrului Gaburici o documentare temeinică și identificarea unor resurse din care va fi reparată porțiunea.
” Oamenii trebuie să cunoască în ce termen încep lucrările de reparație”, a precizat Pavel Filip.