Preotul Valeriu Pistrui din orașul Iargara, raionul Leova, a fost aseară victima unui atac. Persoane necunoscute l-au lovit în cap, de mai multe ori, chiar lângă propria curte, în timp ce părintele se pregătea să urce în mașină.

Potrivit adjunctului șefului Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, inspectoratul de poliție Leova, în comun cu procuratura, au pornit o cauză penală pentru tentativă de omor. ”Este cunoscut faptul că, recent, persoana respectivă, care a fost lovită cu un obiect dur în cap, a fost amenințată de primarul localității și alte câteva persoane, din spusele victimei”, a precizat Gheorghe Cavcaliuc. 

Soția preotului a fost cea care a anunțat medicii și poliția despre atac. „Mă apropii și l-am întrebat ce s-a întâmplat. Dar el numai ofta. Mi-am dat seama că a fost lovit. Am deschis ușa, l-am așezat în mașină și mi-a zis că a fost atacat”, a spus Valentina Pistrui, șoția părintelui. Femeia spune că agresorii l-au ameninţat repetat pe soţul ei. „A fost amenințat. Persoane necunoscute au lovit cu o piatră, iar a doua oară fost o mașină de culoare neagră, vorbe urâte și i-au spus să aibă grijă la cazul care se petrece acum”, a spus Valentina Pistrui. 

Părintele Valeriu Pistriu a declarat anterior că amenințările au început după ce a refuzat să semneze mai multe acte care ar confirma că Fundaţia lui Renato Usatîi a donat bisericii din localitate 100 de mii de lei. Preotul şi oamenii din localitate spun că până în prezent lăcaşul nu a primit niciun ban. Mai mult, Valeriu Pistrui susţine că primarul oraşului, care a fost ales pe lista formaţiunii Partidul Nostru, condusă de fugarul Renato Usatîi, i-a cerut să semneze mai multe acte, care ar confirma faptul că a primit materiale de construcţie şi bani de la fundaţia lui Usatîi.