Organizația Internațională Socialistă îl felicită pe Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și partidul pe care îl conduce, pentru rolul asumat privind schimbarea sistemului electoral și susține implementarea votului uninominal în R. Moldova. Organizația notează aportul semnificativ al partidului pentru o Moldovă care este modernă, democratică și avansează pentru stabilitate și creștere economică.

‘Doresc să transmit aprecierea și recunoașterea dezbaterii deschise și sincere în care este angajată marea majoritate a țării, în jurul eforturilor actuale ale PDM de a avansa un proces de reformare a sistemului electoral cu propuneri și obiective care să implice cetățenii Republicii Moldova și au interesele lor la inimă’, se arată în mesajul de felicitare și încurajare semnat de secretarul general al organizației.

‘Dorim să evidențiem dedicarea și contribuția esențială a PDM la aducerea unei schimbări pozitive Moldova și, în special, rolul său important în favoarea progresului și a stabilității politice, evident astăzi, când partidul conduce coaliția de guvernământ’, se mai menționează.

Vă transmit cele mai bune urări de succes ale dvs. și PDM în eforturile dvs. importante și vă asigur că în toate aceste eforturi, Partidul Democrat din Moldova și dumneavoastră, în calitate de lider, numărați pe deplin solidaritatea colegilor voștri în această familie globală.

Partidul Democrat din Moldova este membru al Internaționalei Socialiste din anul 2012. Internaționala Socialistă este organizația mondială a partidelor social-democrate, socialiste și muncitorești, reunind 153 astfel de organizații politice din întreaga lume. Internaționala Socialistă există în forma actuală din anul 1951, când a fost restabilită cu ocazia Congresului de la Frankfurt.

fel