Autoritățile moldovenești au îndeplinit aproape toate condițiile pentru a beneficia de asistența macrofinanciară din partea UE, în valoare de 100 milioane de euro. Despre aceasta a anunțat speakerul Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul dezbaterilor din plenul Legislativului pe marginea acordului de finanțare cu UE.

În timp ce deputaților le-au fost enumerate cele 28 de condiționalități impuse de UE pentru a oferi asistența macrofinanciară, speakerul Candu le-a evidențiat pe cele care au fost deja îndeplinite. Acesta a ținut să menționeze că unele dintre ele au fost realizate încă înainte de semnarea memorandumului cu Uniunea Europeană.

„Pentru fiecare plată, sunt 3 plăți, se îndeplinește un anumit număr de condiții. Pentru prima plată – 10 condiții. Ați văzut și din raportarea care au fost făcută că majoritatea din ele sunt deja îndeplinite și, respectiv, pentru celelalte plăți sunt celelalte condiții”, a declarat Andrian Candu în cadrul ședinței Parlamentului.

Reamintim că anterior, atât speakerul Parlamentului, Andrian Candu, cât și premierul Pavel Filip au reiterat determinarea guvernării de a îndeplini toate condiționalitățile la timp, astfel încât țara noastră să poată beneficia de finanțarea oferită de Uniunea Europeană.