Pe final de mandat, președintele Nicolae Timofti face bilanțul activității sale într-un interviu excluisv oferit ziarului Timpul. Acesta vorbește despre realizările sale, despre perspectivele de viitor ale țării, dar și despre lucurile pe care le regretă.

Acesta aduce aminte despre episodul conflictului cu prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, în adresa căruia a adus mai multe acuzații. „Dacă vă amintiți, a fost o referință a mea la o anumită presiune pe care ar fi exercitat-o cineva asupra mea, la o amenințare precum că se fac dosare familiei mele (era vorba de fiul meu, de fapt). Am făcut aceasta declarație la emoții. Mai târziu am avut dovada că informația pe care de care dispuneam nu era adevărată, am fost indus în eroare de cineva foarte apropiat, din motive pe care nu vreau să le expun public. I-am spus ulterior și lui Plahotniuc ca n-am avut dreptate atunci și că politica e politică. M-am gândit că e bine să corectez acea eroare printr-o declarație publică, la o ocazie potrivită, precum este acest interviu”, declară Președintele Timofti.

Totodată, acestas a recunoscut că unul din principalele lucruri pe care le-a însușit pe parcursul acestor ani este să verifice informațiile și să evite să comenteze speculațiile. „În toți acești ani am învățat să nu mai comentez speculații și informații neverificate temeinic, asta după ce m-am ars de câteva ori foarte tare. Timpul își face treaba și, la momentul potrivit, scoate la iveală adevărul. Uneori timpul trebuie lăsat să lucreze, dacă vrem să fim siguri că nu greșim”, a subliniat Timofti.