7G9C1376Prima Doamnă a Republicii Moldova, Margareta Timofti, a participat astăzi, 18 noiembrie a.c., la ceremonia de donare a unui lot de 10 calculatoare pentru Sala de literatură în limba engleză, inaugurată în primăvara acestui an în cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.
Margareta Timofti și-a exprimat satisfacția pentru faptul că locuitorii capitalei vor avea acces la fondul de carte în limba engleză al bibliotecii și, totodată, se vor putea documenta prin intermediul computerelor instalate în sala de lectură.

„Dragostea pentru lectură trebuie cultivată prin efortul comun al bibliotecilor, şcolilor și al familiei”, a subliniat Prima Doamnă.

Margareta Timofti a apreciat contribuția Agenției Turce pentru Cooperare Internațională (TIKA) la realizarea proiectului de dotare a bibliotecii cu calculatoare și a adus mulțumiri pentru receptivitate și sprijin reprezentanților organizației, vicedirectorul Ali Maskan și coordonatorul de proiect Canan Alpaslan, precum și doamnei Banu Kartal, soția ambasadorului Turciei, copreședinte al Clubului Internațional al Femeilor la Chișinău.

Prima Doamnă a menționat asistența oferită de fosta Primă Doamnă a Turciei, Hayrünnisa Gül, care a donat cărți pentru Sală de lectură în limba engleză în cadrul vizitei oficiale a președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în Turcia din luna decembrie 2013.

La realizarea proiectului de inaugurare a Sălii de literatură în limba engleză în cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” și-au adus contribuția Organizația Moldova AID din SUA, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, Ambasada Turciei la Chișinău, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați la Chișinău, diaspora și instituții publice din SUA şi Canada.