Prezentarea platformei a avut loc astăzi, la Chișinău. Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, în condițiile în care organizarea evenimentelor de amploare nu va fi posibilă, din cauza pandemiei de coronavirus, portalul va deveni un sprijin de încredere pentru agențiii economici care vor dori să-și promoveze produsele și serviciile atât în țară, cât și peste hotare. Taxa pentru participarea la o expoziție online nu va depăși 1.000 de lei.

Platforma ”Virtual-Fairs.md” va conține standurile și informații despre produsele și serviciile expuse, inclusiv imagini foto și video.

„În dependență de numărul de participanți, în dependență de costurile care vor fi suplimentare o să vedem, dar nu cred că costurile vor depăși 1.000 de lei per companie de participare la o expoziție tematică. Este Enterprise Europe Network unde noi suntem parte și suntem susținuți de către Comisia Europeană în promovare. Acestea sunt în jur de 300 de puncte focale în toată Europa la care sunt conectați peste 49 de mii de companii. Deci, la 49 de mii de companii această informație despre expozițiile virtuale va fi remisă”, a spus Sergiu Harea.

Fiecare expoziție va avea un program de afaceri, care va include sesiuni online între participanți, precum și seminare, training-uri, mese rotunde, conferințe și prezentări.Platforma a fost creată cu sprijinul financiar al Agenției Elveției pentru Dezvoltare și Cooperare.

Prima expoziție online pe noua platformă va fi organizată în luna septembrie.