mIMAIÎn scopul creşterii eficienţei programării, implementării și monitorizării asistenței externe acordate Ministerului Afacerilor Interne şi în vederea executării prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 561 din 19.08.2015 ,,Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la cadrul instituţional şi mecanismul de coordonare a asistenţei externe acordate Republicii Moldova de organizaţiile internaţionale şi ţările donatoare”, 15 decembrie 2015, a fost convocată prima ședință a Consiliului sectorial al MAI în domeniul asistenţei externe.

În cadrul ședinței au fost prezentate principalele progrese cu privire la accesarea asistenței externe, a rezultatelor Raportului auditului performanței privind asistența externă oferită RM de către UE în domeniul securității frontierei de stat în perioada anilor 2011-2015.

Totodată, au fost identificate noi oportunități  și  evoluții cu privire la elaborarea Strategiei de reformare a poliției pentru 2016-2020 în contextul noului suport bugetar, deficiențele și provocările în accesarea și coordonarea asistenței externe.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost prezentat procesul de selectare a inițiativelor de proiect, astfel încât managementul instituțional să beneficieze de posibilitatea  accesării proiectelor ce trec printr-o procedură amplă de informare, examinare, gestionare și monitorizare.