Joi, 27 septembrie, Legislativul se convoacă în prima şedinţă plenară din sesiunea de toamnă-iarnă. Anunţul a fost făcut astăzi, în cadrul unui briefing, de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului, scrie trm.md.
„Decizia a fost ca mâine, 27 septembrie, să organizăm prima şedinţă a plenului Parlamentului. Am discutat şi despre agenda zilei de mâine. Sunt câteva proiecte de legi, inclusiv în lectura a doua, proiecte de legi ce au fost restituite de președintele Igor Dodon pentru a fi reexaminate în Parlament. Avem o cooperare regională cu Parlamentul Georgiei și al Ucrainei, mâine vom vota componența nominală a grupului parlamentar din partea Moldovei la Adunarea Parlamentară Georgia-Ucraina-Moldova. Săptămâna viitoare, la Tbilisi, în perioada 5-6 octombrie, va ave aloc prima şedinţă a acestei Adunări Parlamentare, la care vom participa”, a declarat Andrian Candu.

Preşedintele Legislativului a mai anunţat că la şedinţa Biroului permanent al Parlamentului de astăzi s-a decis să fie organizată, în viitorul apropiat, Ziua Opoziţiei, în care toată agenda va fi formată doar din propunerile formaţiunilor parlamentare aflate în opoziţie.

„Suntem limitaţi până pe 30 noiembrie să votăm legi importante, cum ar fi modificări în Constituţie sau legi organice. Am primit de la Guvern o scrisoare cu lista de proiecte, acte legislative, ce sunt prioritare pentru sesiunea din toamnă. Prioritare pentru primele şedinţe ale Parlamentului sunt mai multe subiecte ce ţin de proiecte în domeniul social, medicină, educaţie, cele legate de mediul de afaceri, mediul financiar-bancar, mediul de afaceri, inclusiv sunt proiecte de legi ce fac parte din aşa numitele condiţionalităţi agreate cu UE pentru a primi asistenţa macrofinanciară”, a menţionat Andrian Candu.

Amintim că pe 3 septembrie a început sesiunea de toamnă-iarnă a Parlamentului. Regulamentul Parlamentului prevede că sesiunea începe în septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.