Primarul ales al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, s-a adresat personal premierului Pavel Filip cu rugămintea ca acesta să intervină pentru a fi identificată o soluție pentru criza deșeurilor din oraș. Cei doi au avut o discuție la acest subiect, astăzi, la Bălți, unde premierul s-a aflat într-o vizită de lucru. Premierul a spus că intervine de orice dată este solicitată implicarea lui și speră că părțile aflate în litigiu se vor așeza la masa de negocieri pentru a găsi o soluție, iar orașul va scăpa de gunoi.

De câteva săptămâni, străzile orașului Bălți sunt din nou inundate de mormane de gunoi. Din cauza unei datorii de peste 2,3 milioane de lei către firma care gestionează poligonul de deșeuri, autospecialele încărcate cu deșeuri nu sunt lăsate pe teritoriul rampei. Șoferii autospecialelor au stat câteva ore în fața poligonului, în soare. Pentru ei, poliția a adus apă și plăcinte.

Primăria Bălți susține că nu are bani pentru a achita această datorie, dar nu dispune nici de surse suficiente pentru transportarea eficientă a deșeurilor din oraș.

 

Grigorisin (1) Grigorisin (2)