Primele preocupări ale noului președinte, Igor Dodon, după ce va fi investit în funcție vor ține de organizarea unui nou concurs privind suplinirea funcției de procuror general și închiderea oficiului de informare al Alianței Nord-Atlantice la Chișinău. Declarațiile au fost făcute de către președintele nou-ales aseară, în cadrul emisiunii Glavnîi vopros, de la postul NTV Moldova.

„Am spus că nu o să pun în funcție pe niuciunul dintre candidații care au partiipat la acest concurs. Juriștii noștri lucrează acum asupra acestei chestiuni, să vadă cum poate fi schimbat acest lucru”, a declarat Igor Dodon cu referire la funcția de procuror general, precizând totuși că nu are o candidatură potrivită la șefia Procuraturii Generale, dar nu va admite în această funcție pe niciunul dintre foștii candidați.

Totodată, președintele nou-ales susține că va găsi posibilitatea prin care să anuleze și decizia de a deschide la Chișinău oficiul de informare al NATO, cel mai probabil, potrivit lui Igor Dodon, acesta va face referire la articolul din constituție care stipulează că Republica Moldova este o țară neutră.

Realitatea a menționat totodată că, în cadrul emisiunii de aseară, Igor Dodon a anunțat că nu renunță la ideea de a-i retrage cetățenia Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu, și că o va face chiar săptămâna ce vine.