Lucrările de reabilitare a bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău continuă şi în această săptămână. Despre aceasta a anunţat în cadrul şedinţei de astăzi a Primăriei, vicedirectorul Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, Oleg Caraman, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Lucrările se petrec conform planului aprobat. Pentru săptămâna aceasta planificăm să amenajăm şase mii de metri pătraţi de pavaj şi trebuie să soluţionăm problema pilonilor de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, a declarat Oleg Caraman, potrivit trm.md.

Bulevardul Ștefan cel Mare şi Sfânt trebuia să fie dat în exploatare încă în anul 2015. Termenele au fost extinse de câteva ori, astfel, se așteaptă ca lucrările să fie finalizate la sfârşitul lunii august. Lucrările ce se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul primei etape a Programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei şi sunt finanţate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 de milioane de euro.