Beți la volan și cu spectacol. Doi țoferi au fost depistați de ofișerii Inspectoratului Național de Patrulare în stare de ebrietate, punând în pericol viața proprie și a celor din jur.

Pe 7 august, un bărbat de 31 de ani, domiciliat în satul Cucuruzeni, Orhei, a fost depistat de ofițerii INP conducând în stare de ebrietate avansată pe străzile din satul Pelivan. Acesta a fost rugat să stopeze mașina, însă a neglijat cerința legală a echipajului de patrulare. În final, mașina a fost blocată de echipajul de patrulare, iar șoferul supus testării cu apăratul Drager, rezultatul fiind de 1.19 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

După ce a fost întocmit procesul-verbal, bărbatul s-a apropiat de mașina de serviciu a INP, având un comportament agresiv, a înjurat inspectorii de patrulare și a amenințat că va lovi parbrizul cu sticla de alcool ce o avea în mână.

Într-un alt caz, tot în aceeași zi, în apropriere de localitatea Onițcani, ofițerii INP au oprit un automobilul de model „Vaz”. La volanul mașinii se afla un bărbat de 57 de ani, domiciliat în raionul Criuleni. Deoarece avea semne vizibile că se află în stare de ebrietate, șoferul a fost supus testării, iar rezultatul a arătat 1.42mg/l în aerul expirat.  La fața locului a fost chemat evacuatorul pentru a ridica mașina, iar acesta s-a urcat în propria mașină și refuza să coboare.

Potrivit poliției, ambii bărbați sunt documentați penal pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Conform legislației, riscă o amendă de la 37 500 la 42 500 de lei cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.