Proaspăt alesul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, și-a enunțat prioritățile de dezvoltare pentru formațiunea pe care o conduce. În discursul rostit în cadrul Congresului VIII al PDM, Plahotniuc a declarat că partidul va trece prin mai multe schimbări de ordin interior, astfel încât politicienii să coboare între oameni și să nu-i mai privească de sus.

„A venit momentul ca PD să vină cu o nouă modalitate de a face politică, condiţionată tocmai de schimbările pe care oamenii le cer.

M-am gândit foarte mult la cum ar trebui să ne poziţionăm noi pe scena politică şi ce ar trebui să facem pentru a mări numarul de sustinatori ai partidului.

După multe şi diverse optiuni pe care le-am examinat, am înţeles că, de fapt, soluţia constă într-o idee extrem de simplă”, a declarat Plahotniuc..

În continuarea acesta a subliniat faptul că politicienii trebuie să coboare printre oameni și să nu îi mai privească de sus. Potrivit lui Plahotniuc, locul PDM nu este pe scena politică și în lumina reflectoarelor unde fiecare partid își joacă rolul și așteaptă aplauze.

„Cel mai bun loc, pe care PDM-ul trebuie să-l ocupe ca să fie aproape de oameni, nu este pe scena politică, nu este în lumina reflectoarelor unde fiecare partid îşi joacă rolul şi aşteaptă apoi aplauzele.

Nu pe scena politicii trebuie să ne înghesuim noi de rând cu alte partide, dar trebuie odata să coborâm între oameni, să nu-i mai privim de sus, caci asta e marea greşeală care ţine partidele departe de oameni!

Şi apoi, când un partid are posibilitatea să facă asta mai bine ca oricând, dacă nu atunci, când este la guvernare?”, a concluzionat Plahotniuc.