Problemele veteranilor de război vor fi analizate în fiecare lună, la Primăria Chișinău, în cadrul unei ședințe convocată de primarul Capitalei, Ion Ceban, cu reprezentanții asociațiilor de veterani. Potrivit primarului, această formulă va permite identificarea soluțiilor prompte la revendicările înaintate de combatanți.

În cadrul primei ședințe, care a avut loc astăzi la Primăria Chișinău, s-a discutat despre problemele locativ-comunale și despre conservarea monumentelor dedicate eroilor căzuți pe câmpul de luptă.

Președintele Mișcării refugiaților transnistreni, Anatol Bîzgu, a declarat pentru Accent TV că multe din problemele locative cu care se confuntă astăzi veteranii conflictului de pe Nistru au fost create de fostul primar Dorin Chirtoacă, unul din liderii Mișcării Politice ”Unirea”.  Potrivit lui Bîzgu, printr-o decizie semnată de Chirtoacă în funcția de primar, combatanții au fost privați de dreptul de a primi apartamente într-un bloc construit pentru veteranii de pe Nistru.

” Din 2012, tot avem probleme și probleme. Este necesar de a anula un punct din dispoziția primarului general de atunci, Chirtoacă”, a spus Bîzgu.

Președintele Asociației veteranilor războiului din Afganistan, Mihail Mocanu, a solicitat intervenția primarului Ion Ceban pentru întreprinderea acțiunilor de protejare a Complexului Memorial  „Fiilor Patriei – Memorie Eternă”.

Liderii organizațiilor de veterani s-au plâns și de condițiile proaste în care locuiesc. Alte subiecte s-au referit la beneficierea de servicii medicale gratuite, alocarea de spații nelocative pentru necesitățile veteranilor, asigurarea funeraliilor gratuite pentru veteranii cu merite.

Primarul Ion Ceban a dat indicații responsabililor din întreprinderile municipale să ia măsuri urgente pentru rezolvarea tuturor problemelor discutate la ședința de astăzi. Edilul  a anunțat că astfel de ședințe vor avea loc periodic, pentru a veni în soluționarea problemelor veteranilor, care țin de competența administrației publice locale.