Programul guvernamental „Prima Casă” devine tot mai popular, iar tinerii din diferite localități ale țării  sunt tot mai interesați de procurarea unei locuințe în condiții avantajoase, oferite de stat. Astăzi, în cadrul vizitei sale la Căușeni, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu beneficiara programului, Ana Vintilă.

Tânăra de 25 de ani a procurat recent un apartament de circa 70 de metri pătrați, în valoare de peste 553 mii de lei. Ea a mulțumit pentru oportunitatea oferită, menționând că anume posibilitatea de a-și procura o locuință a convins-o să rămână acasă și să muncească în localitatea de baștină. Premierul i-a dorit tinerei să beneficieze în continuare de avantajele oferite de programele „Prima Casă” 2 și 3.

„Faptul că tinerii noștri aleg să își cumpere o casă aici, în Căușeni și să nu plece peste hotare, ne dă și nouă putere și încredere să continuăm cu astfel de programe. Programul „Prima Casă” este unul la care țin mult, pentru că astfel vrem să le asigurăm tinerilor noștri un viitor mai bun și mai liniștit aici, acasă”, a spus Pavel Filip.

Începând cu luna martie curent, 361 de familii și 138 de tineri necăsătoriți și-au procurat locuințe în cadrul programului „Prima Casă”. În total, au fost oferite credite în sumă de peste 193  milioane de lei, iar suma garanțiilor acordate de stat este de aproape 97 milioane de lei. Cele mai multe solicitări sunt înregistrate în municipiile Chișinău și Bălți și în raioanele Cahul, Fălești, Glodeni și Căușeni.