Autoritățile locale informează că pe perioada sărbătorilor de iarnă 2019-2020, în sectoarele capitalei vor fi organizate târguri de Crăciun, pentru ca cetățenii orașului să aibă posibilitatea de a sărbători și petrece timpul liber, atât în centrul capitalei, cât și mai aproape de locuințele lor.

În perioada 19 decembrie – 14 ianuarie, vizitatorii târgurilor de Crăciun se vor putea delecta cu spectacole și diverse programe cultural-artistice specifice sărbătorilor, organizate de preturi, precum și de o zonă gastronomică cu preparate calde de sezon: vin fiert, ceai, cafea, turtă dulce etc. Tot aici vor fi comercializate decorațiuni de sezon, suveniruri și alte obiecte specifice sărbătorilor de iarnă.

Târgurile de Crăciun organizate de preturi vor fi amplasate pe următoare adrese:

Sectorul Botanica – str. Teilor, 10, în preajma sediului Preturii

Sectorul Buiucani – teritoriul C.I.E. „Moldexpo”, str. Ghioceilor 1; teritoriul adiacent CC Zity Mall, Calea Iesilor, 8.

Sectorul Centru – str. Academiei, nr. 5 și nr. 7; str. Armenească, 55;  str. Ismail, intersecție cu bd. D.Cantemir; parcarea C.C. „Grand Hall”; str. Grenoble, 165/4;  str.Miorița, 11;  str. N. Testemițeanu, 23;  str. Burgară, 43.

Sectorul Ciocana – aleea pietonală din bd. Mircea cel Batrân, în preajma Arborelui Solar.

Sectorul Râșcani – scuarul din str. Miron Costin; str. Bogdan Voievod, 1/1.

Este de menționat că Târgul de Crăciun din centrul Capitalei va fi inaugurat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, pe data de 21 decembrie, ora 17:00.

În perioada curentă, preturile de sector vor stabili locațiile pentru comercializarea brazilor naturali și vor autoriza vânzarea acestora.