Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere estimările privind evoluţia economiei moldoveneşti în anul 2018 la 3.8 la sută, potrivit raportului „World Economic Outlook”, publicat astăzi. În raportul din aprilie acest an se anticipa un avans al economiei de 3.5 la sută, relatează trm.md
Economia Republici Moldova va înregistra o creștere de 3.8 la sută în anul 2018 și, respectiv, în 2019, prognozează FMI în ediția din luna octombrie a raportului privind perspectivele economiei mondiale, notează sursa care citează Moldpres.

FMI a îmbunătățit prognoza de creștere a economiei moldovenești pentru anul 2018, ca urmare a celei de-a treia evaluări a Programului de colaborare cu Republica Moldova din martie curent.

În opinia experților FMI, creșterea veniturilor reale ale populației, majorarea remiterilor de la cetățenii Republicii Moldova care muncesc peste hotare și efectele generate de relaxarea politicii monetare vor susține consumul privat, în timp ce investițiile private vor încetini până la alegeri.

Exporturile vor rămâne sub presiune din cauza aprecierii cursului de schimb, scăderii exporturilor agricole și din cauza cererii interne stabile.