Cu scopul protecţiei mediului înconjurător, începând de astăzi, şi până în 15 iunie, va fi interzis pescuitul în fluviul Nistru, pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari şi în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit ordinului emis de Agenţia de Mediu, este interzis pescuitul sportiv, amator şi de agrement, timp de 62 de zile consecutive în fluviul Nistru, pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca; în lacul de acumulare Dubăsari; în fluviul Nistru, pe sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) şi în braţul Turunciuc; în lacul Cahul.

De asemenea, timp de 60 de zile consecutive, de la 11 aprilie până la 9 iunie, nu se va pescui în râul Prut, de la intersecţia frontierei de nord a Republicii Moldova cu Ucraina, până la satul Teţcani; în lacul de acumulare Costeşti-Stânca; în râul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stânca până la satul Giurgiuleşti.

Controlul privind respectarea prevederilor prezentului ordin îi revine Inspectoratului pentru Protecţia Mediului. Pentru încălcarea acestui ordin, sunt prevăzute sancţiuni care, în funcţie de gravitate, pot fi atât administrative, cât şi penale. Amenzile cele mai mici fiind de 300 pentru persoane fizice.