Proiectul social „Un Copil Sănătos”, inițiat de organizația municipală a Partidului Democrat din Bălți a fost respins de către primăria municipiului, care este controlată de Renato Usatîi și „Partidul Nostru”. Despre aceasta anunță OM PDM din Bălți, menționând că, astfel, primăria neglijează societatea și sănătatea copiilor.

„Cu nedumerire, am primit avizul negativ al autorității publice de a desfășura acest proiect în instituțiile de învățământ. Scopul acestuia fiind identificare copiilor, profesorilor, care suferă de patologii ale coloanei vertebrale. Ca urmare, să beneficieze de un tratament corespunzător la unul dintre cei mai buni specialiști din acest domeniu.

Răspunsul negativ primit din partea Primăriei ne vorbește încă odată de neglijența față de societate, de sănătatea copiilor, care la etapa actuală este una primordială în întreaga lume. Sunt împotriva modului sănătos de viață, împotriva copiilor care, cu siguranță, au nevoie de asemenea examinări medicale și tratament corespunzător.

Copiii sunt fundamentul unei societăți, iar acesta trebuie să fie unul sănătos. Avem nevoie de o societate sănătoasă, însă, cu mare regret, cineva împiedică acest lucru prin tot felul de argumente care nu sunt deloc potrivite”, se spune în declarația Organizației Municipale a Partidului Democrat din Bălți.