Ministerul Justiției a făcut publică schița de proiect a noului penitenciar din capitală, cu o capacitate de 1536 de locuri.

Aceasta a fost prezentată astăzi de către reprezentanții companiei olandeze de proiectare „Archivolt architecten bv”, în consorțiu cu „Halmos Adviseurs bv” și „IGC Construct SRL”.

„A fost prezentată schema de securitate, programul de spații, necesitățile de personal, fiind detaliate și conceptul celulelor, încăperilor funcționale, terenului și zonei externe, instalațiilor mecanice și tehnico-electrice”, susține viceministrul Justiției, Anatolie Munteanu, citat de bani.md.

Anterior, conceptul schiței de proiect a fost pus în discuție în cadrul mai multor ateliere de lucru comune și vizite în teren. Acest lucru a fost posibil după semnarea, în toamna anului trecut, a contractului pentru definitivarea conceptului cu „Archivolt architecten bv”, pe 12 luni de activitate. Astfel, pe 14 noiembrie 2016 au început lucrările de proiectare a noului penitenciar din municipiu. Terenul pe care urmează a fi edificat acesta se află în comuna Bubuieci.

Construcția viitorului penitenciar, în strictă conformitate cu cele mai bune criterii și reguli internaționale, va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului DIP. Scopul acestuia este stabilirea unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților, în conformitate cu Regulamentul CoE.

proiect_penitenciar1