Protestul de azi al opoziției s-a lăsat cu un dosar penal pentru ultragierea polițiștilor. Asta după ce un adept al Platformei DA a încercat, la volanul unui microbuz, să rupă cordonul poliției de lângă postul de televiziune Moldova 1.

”În timpul menţinerii ordinii şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz de model Mercedes Sprinter a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului.

Ulterior și proprietarul automobilului, un bărbat de 43 de ani din raionul Hâncești, a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se pe contrasens cu mijlocul de transport, unde a fost stopat de agenții de patrulare și escortat la Inspectorat pentru documentare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General e Poliție. Fugarul este acum căutat.

Șeful IGP, Alexandru Pânzari, a precizat, citat de publika.md, că persoana care depune mărturii este un adept al Platformei DA, care are statut de inculpat în dosarul violențelor din 24 aprilie 2015, când a aruncat cu pietre în polițiști. Dosarul este acum examinat în judecată. Iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a confirmat că este vorba despre Ion Matasevici.

”Urmărirea penală urmează să dea calificare juridică acestui incident”, a mai spus Pânzari. Microbuzul a fost sechestrat în calitate de corp delict, conform procedurii penale. Chiar dacă unii manifestanți au fost agresivi, poliția a ținut situația sub control. Totuși, ținând cont că mulți dintre oamenii adunați de Maia Sandu și Andrei Năstase erau vârstnici, iar temperatura aerului a depășit 30 de grade, polițiștii le-au împărțit sticle cu apă.