Au recurs la acțiuni josnice pentru propriile interese. Maia Sandu, Andrei Năstase și Renato Usatîi au adus azi la manifestația din centrul Chișinăului copii, dar și persoane întâmplătoare, cel mai probabil plătite, de la care miroase a alcool și sunt aparent în stare de ebrietate.

La protest au fost văzut mai mulți copii. Este de menționat că nu este pentru prima dată când organizatorii recurg la un asemenea gest inuman. Mai grav este că aceștia au adus copii, chiar dacă existau zvonuri despre riscul provocării unor violențe în fața Parlamentului. Aceasta înseamnă că Năstase, Usatîi și Maia Sandu au permis intenționat să vină copiii la protest pentru a fi folosiți ca scut în cazul unor altercații. Este o acțiune nu doar inumană, dar și penală.

În același timp, mai mulți manifestanți sunt agresivi, posibil beți, provoacă poliția și pe manifestanții pașnici care se pronunță pentru modificarea sistemului electoral. Organizatorii nu doar că nu încearcă să-i calmeze, dar chiar îi ațâță. Iar cel care a dat tonul a fost chiar Andrei Năstase, care de dimineață s-a tot înfiltrat printre manifestații pro-mixt, provocându-i pe organizatori. Cert este că manifestația din fața Parlamentului seamănă mult cu cea din 20 ianuarie 2016, atunci când protestatarii au atacat poliția și au pătruns cu forța în clădirea Parlamentului.

protese protest2 protest3 protest4