Mai mulți orheieni protestează în fața postului Jurnal TV, cerând scuze publice pentru cuvintele ofensatoare adresate locuitorilor orașului Orhei. Într-o emisiune a trustului, prezentatorii Constantin Cheianu și Anatol Durbală au numit băștinașii din Orhei – proști, rătăciți, bătuți cu leuca în cap, naziști ș.a.

Anterior, protestatarii, cărora li se alăturase și fracțiunea „Pentru Orhei”, au protestat în fața Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Ei au depus o pețiție la CCA, solicitând ca să fie întreprinse acțiuni urgente „în scopul respectării principiilor fundamentale ale omului și pluralismului de opinii, pentru ca tânăra generație să fie educată într-un mediu informațional echidistant și imparțial fără propagandă murdară și periculoasă pentru viața fiecăruia”.

Orheienii au adus cu ei și mai multe pancarte pe care scrie „Jurnal TV – cerem scuze publice ”, „Jurnal TV – un post de propagandă”, „Nu vrem presă cumpărată”, protestatari au scandat și „Jurnal sistat”, „Rușine”, „Noi suntem poporul”. Cu dedicație pentru prezentatorii emisiunii ”Ora de Ras”, pe una din parcarte era scris,  „Cheianu și Durbală, rătăciți în buzunarele Țopilor”.

Oamenii veniți în fața trustului Jurnal, cer ca Durrbală și Cheianu să vină în fața protestatarilor și să își ceară scuze pentru cuvintele ofensatoare, însă deocamdată cererea lor rămâne fără răspuns, Jurnal TV ingnorând mulțimea din fața sediului postustului. .

În petiția depusă la CCA, protestatarii afirmă că , „afirmațiile acuzatoare față de 33mii de orheieni, formulate într-o manieră bolnăvicioasă de către „jurnaliștii” postului de televiziune Jurnal TV, ne pune în gardă asupra profesionalismului și bunei intenții de informare obiectivă a telespectatorilor”.

Video aici