1 DSC_0026Comitetului Executiv Politic al formaţiunii s-a întrunit în şedinţă, în cadrul căreia a fost efectuată o analiză amplă a situaţiei social-politice din ţară, precum şi stabilite acţiunle partidului legate de pregătire către alegerile parlamentare.

Membrii comitetului au decis crearea stafurilor electorale şi activizarea lucrului organizaţiilor teritoriale. Comitetul executiv a apreciat pozitiv activitatea structurilor de partid din ultimele luni, în special promovarea activă a campaniei de informare privind necesitatea aderării la Uniunea Vamală şi colectarea a circa 600 mii de semnături în acest sens. S-a decis continuarea campaniei menţionate cu indicaţia de a vizita fiecare localitate, fiecare casă şi colectarea a 1 mln. de semnături, care vor fi puse pe masa conducerii ţării drept confirmare a faptului că majoritatea populaţiei ţării doreşte ca Moldova să meargă pe altă cale.

De asemenea s-a hotărît convocarea celui de-al XII-lea congres extraordinar al Partidului pentru luna septembrie curent.

Totodată pentru luna iunie curent s-a planificat organizarea a două conferinţe internaţionale la temele: „Perspectivelele integraţioniste ale Moldovei: Uniunea Vamală” sau Uniunea Europeană” şi “Civilizaţia creştină în lumea modernă”.