Un individ  de 32 de ani, care anterior  a fost judecat pentru tâlhărie şi jaf în Federaţia Rusă, fiind bănuit de punerea în circulaţie a bancnotelor false cu nominalul de 100 lei, pe teritoriul Capitalei, a fost reținut de polițiști.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii întreprinse de comun cu Procuratura sectorului Botanica, s-a constatat că bănuitul ar fi cunoscut despre faptul că bancnotele sunt false, procurând băuturi alcoolice la domiciliul unei femei din comuna Băcioi. Respectiv individul ar fi pus în circulaţie trei bancnote cu nominalul de 100 lei cu semne evidente de falsificare. Astfel de către Judecătoria sectoruli Botanica a fost aplicată măsura de reprimare sub formă de arest în privinţa lui, pe un termen de 30 de zile. Conform legislaţiei penale în vigoare bărbatul riscă o pedeapsă cuînchisoare pe un termen de la 5 ani până al 10 ani.

Investigaţiile speciale continuă în vederea identificării persoanelor implicate în acest caz, precum şi provenienţa bancnotelor dubioase ridicate de către poliţişti, care le-au transmis Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.