Poliţiştii sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au organizat ieri activităţi de prevenire a criminalităţii, combaterii comerţului ilicit a materialelor de construcţii, identificarea persoanelor angajate ilegal, precum şi depistarea cetăţenilor anunţaţi în urmărire penală. Acţiunile au avut loc în colaborare cu angajaţii Preturii sectorului Centru, în contextul documentărilor agenţilor economici pe linia de activitate conform competenţei.

Astfel, poliţiştii au verificat mai multe persoane aflate la locurile de muncă, fiind depistat un individ în vârstă de 24 ani, anunţat în urmărire penală pentru comiterea infracţiunii de huliganism de către Inspectoratul de Poliţie al raionului Hânceşti. Individul urmează a fi predat conform procedurii legale şi atras la răspundere penală.

De asemenea au fost depistate şi documentate 6 persoane de genul feminin, care ar fi fost implicate în practicarea prostituţiei. Acestea au fost escortate la Inspectorat pentru documentare şi întocmirea proceselor verbale, care s-au dovedit a fi originare din diferite raioane ale ţării, cu vârstele cuprinse între 22 ani şi 33 ani. Conform legislaţiei contravenţionale în vigoare, persoanele riscă să fiet sancţionate conform art. 89 ”Pracitcarea prostituţiei” CCRM, care prevede amendă de la 1 200 lei la 1 800 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 40 de ore.