Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării regretă incidentul de la Tabăra „Trandafirul” de la Vadul lui Vodă şi condamnă orice formă de violenţă asupra copilului. Instituţia s-a autosesizat în privinţa situaţiei alarmante, iar la faţa locului s-a deplasat secretarul de stat, Angela Cutasevici, pentru documentare, relatează trm.md.
„Ministerul Educației, Culturii și Cercetării regretă incidentul de la Tabăra „Trandafirul” și condamnă orice formă de violență asupra copilului. Persoanele care comit agresiune la adresa copilului trebuie excluse din sistemul educaţional şi trase la răspundere, inclusiv penală, în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare. Concomitent, vom colabora cu instituţiile implicate şi vom oferi tot sprijinul necesar părinţilor şi copiilor. Vom monitoriza cu atenţie acest subiect şi vom reveni cu detalii”, a declarat şeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Educației  Culturii și Cercetării, Ion Mischevca.

Potrivit lui Ion Mischevca, secretarul de stat, Angela Cutasevici, a efectuat ieri o vizită inopinată la tabăra de odihnă, unde a depistat că situaţia este de-a dreptul deplorabilă.

„Au fost inspectate încăperile, bucătăria, blocurile sanitare, cabinele de duş, etc. Toate acestea s-au dovedit a fi insalubre şi nu erau respectate normele sanitare igienice. În consecinţă, am convocat Comisia guvernamentală pentru organizarea şi monitorizarea odihnei de vară pentru copii şi adolescenţi, la care am invitat pe lângă şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Inspectoratului de Stat al Muncii, ai Academiei de Studii Economice, ai Primăriei oraşului Vadul lui Vodă, Direcţiei de Învăţământ Hânceşti, precum şi agentul economicul care a gestionat tabăra. În cadrul comisiei vom analiza toarte detaliile cazului, inclusiv documentele de licitaţie a foilor de odihnă, contractul de locaţiune, planul de activitate al taberei, etc”, a specificat Ion Mischevca.

Treisprezece minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani şi 15 ani, ar fi fost agresaţi fizic la o tabără de odihnă pentru copii din oraşul Vadul lui Vodă, de către doi adolescenţi în grija cărora au fost lăsaţi.