Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a anunțat oficial că îl susține pe candidatul socialiștilor la funcția de Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

După cum informează TRIBUNA, Renato Usatîi a declarat că, la ziua de azi,  este o situație complicată, făcînd referire la cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial.

„Eu pot să spun că, pentru mine, este o decizie grea. Oamenii din nou au fost împărțiți: dreapta și stînga, UE și UV. La ziua de azi, nu pot să o susțin pe Maia Sandu, pentru că e un proiect al SUA, dar și valorile pe care le reprezintă ea nu se lovesc cu ale mele. În afară de una: lupta cu regimul lui Vlad Plahotnic și alegeri parlamentare anticipate”, a precizat el.

Totodată, Renato Usatîi a anunțat că, cîteva luni în urmă a avut o înțelegere cu Igor Dodon.

„Atunci am avut o înțelegere, indiferent cine va ieși în turul II, vom susține candidatul de centru–stînga. Astăzi, Igor Dodon este unicul candidat în al doilea tur de centru-stînga. El promite că va face unele lucruri, inclusiv: dizolvarea Parlamentului, alegeri parlamentare anticipate, dar mai nou, Vlad Plahotniuc va pleca din țară – o noutate ce va bucura cetățenii dacă se va întîmpla. Pot să susțin doar candidatul de centru-stînga, candidatul Dodon. Eu mă țin de cuvînt”, a punctat el.

În final, Renato Usatîi a îndemnat cetățenii să voteze pentru Igor Dodon.

„Rămîne ca Igor Dodon să realizeze ceea ce a promis pînă la primul tur și pînă la al doilea. Viața va arăta cine și al cuie e. Tot va fi la locul lui”, a conchis Usatîi.