politia patrulare Un locuitor al mun. Bălţi a fost condamnat pentru că a împuşcat un poliţist şi a sustras bunuri dintr-un oficiu.

Procuratura mun. Bălţi anunţă că, în anul 2001, inculpatul împreună cu alţi doi complici au pătruns într-un oficiu, de unde au sustras bani şi bunuri de peste o mie de lei. Infractorii au fost prinşi chiar în timpul comiterii infracţiunii de către un angajat al Serviciului Pază de Stat, care a încercat să curme acţiunile inculpaţilor, însă a fost împuşcat dintr-o armă de foc, iar agresorii au părăsit locul faptei cu o parte din bunurile sustrase.

În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat câteva ore mai târziu la spitalul municipal.

În anul 2004, doi dintre infractori au fost condamnaţi la 13, şi, respectiv 15 ani de detenţie, cel de-al treilea învinuit reuşind să părăsească teritoriul ţării, fiind anunţat în căutare internaţională. În anul 2007 acesta a fost reţinut în Federaţia Rusă, unde s-a aflat tot acest timp, schimbându-şi identitatea cu ajutorul actelor false, iar în anul 2009 învinuitul a fost extrădat statului nostru.

Recent, inculpatul, în vârstă de 43 de ani, a fost recunoscut culpabil de Judecătoria mun. Bălţi şi condamnat la 11 ani de închisoare cu încasarea în beneficiul succesorului părţii vătămate a prejudiciului moral în sumă de 50 mii de lei.

Sentinţa este cu drept de atac./Serviciul de presă al Procuraturii Generale/