În cadrul patrulărilor intensive demarate pe străzile şi prin ogrăzile blocurilor de locuit din Capitală, echipajele mobile ale Batalionului Reacţionare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au reţinut şi documentat mai mulţi indivizi, suspectaţi de păstrare şi consumul de substanţe narcotice.

Potrivit informațiilor de la poliție, pe o stradă din sectorul Râşcani, poliţiştii au observat un bărbat suspect, care la solicitarea poliţiştilor de a se prezenta, manifesta un comportament neadecvat, fiind suspectat de consumul drogurilor. Acesta s-a dovedit a fi un locuitor al capitalei cu vârsta de 32 de ani, asupra căruia a fost depistat un plic din hârtie ascuns, în care se afla o substanţă vegetală necunoscută. El a fost escortat la Inspectorat pentru audieri.

Iar pe o altă strada din sectorul Centru al capitalei, au fost stopaţi doi indivizi suspecţi, ambii  în vârstă de 29 ani, asupra cărora s-au depistat de asemenea nişte pacheţele cu masă vegetală necunoscută. Conform legislaţiei penale în vigoare toţi suspecţii reţinuţi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 000 lei la 13 000 lei sau închisoare de pînă la 2 ani.