TIME_100_Cover_1_1

În fiecare an, revista TIME alcătuiește o listă cu cele mai influente 100 de persoane din lume, iar numărul special din 2014 o are pe coperta pe cântăreața Beyonce.

Motivele pentru care o vedem pe Beyonce ca imagine a revistei sunt albumul lansat la sfârșitul anului trecut, foarte bine primit de public, și seria de concerte spectaculoase din cadrul turneului ei mondial „The Mrs. Carter Show World Tour”, care s-a încheiat în luna martie.

Artista americană are nu doar o carieră de succes, ci și o viață de familie împlinită alături de soțul ei, rapperul Jay-Z, cu care are o fiica, Blue Ivy, în vârsta de doi ani.

Lista celor mai influenți 100 de oameni din lume îi include, la categoria „Titani”, pe Pharrell, Serena Williams, Hillary Clinton și Beyonce.

Despre tenismena Serena Williams TIME scrie: „Pe teren, Serena este o războinică. Natura agresivă și competitivă combinată cu pasiunea, determinarea și îndemânarea o transformă într-un adversar redutabil și de temut.”

În categoria „Artiști” îi regăsim pe Benedict Cumberbatch, Amy Adams, Robin Wright și pe Miley Cyrus.

Categoria „Lideri” conține nume precum Vladimir Putin, Barack Obama, Angela Merkel și Kim Jong Un.

Despre cancelarul german se spune: „Calitățile felului ei de a conduce – cu fermitate, cu măsură și într-un mod plăcut – au ajutat Germania să se întoarcă într-un loc respectat pe terenul de fotbal și în arena mondială”.

Într-o altă categorie, cea a „Idolilor”, apar nume precum Robert Redford, Papa Francis, Marina Abramovic și Cristiano Ronaldo.

Portretul controversatei artiste Marina Abramovic a fost făcut de James Franco: „Am încredere că Marina va sculpta artistul din celebritatea ei și că își va folosi celebritatea să aducă aici și acum acel ceva în care crede, uitându-se fix în ochii noștri, ai tuturor, încă străini, dar participanți curajoși, curioși, inspirați și creativi apoi”.

Această listă anuală, care nu este un clasament, este întocmită pe baza recomandărilor expediate de corespondenții săptămânalului TIME, în urma unui proces de selecție care durează mai multe luni.

Editorii revistei TIME sunt cei care decid asupra numelor incluse în lista anuală, cu excepția categoriei „The People’s Choice”, selectată prin voturile exprimate online de cititorii publicației.

Sursa: Hotnews.md