Programul ”Drumuri bune pentru Moldova” este implementat într-un ritm alert. Șeful Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), Gheorghe Curmei, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că lucrările de reabilitare a 800 de kilometri de trasee au fost deja finalizate.
”În ce privește realizarea Programului ”Drumuri bune”, avem executate circa 1000 de kilometri, dintre care 836 au fost finalizați, iar 173 sunt în lucru. În procente, programul este realizat în proporție de 80%. Mai avem puțin timp și vom finaliza toate raioanele”, a declarat Gheorghe Curmei.
În cadrul aceluiași briefing, ministrul Economiei, Chiril Gaburici, a declarat că un aspect important în procesul de implementare a Programului Drumuri bune pentru Moldova este calitatea lucrărilor.
”Am mers să verific fiecare sesizare care a parvenit de la cetăţeni. Îndeosebi, am pus accentul pe calitatea lucrărilor făcute. Drumurile acestea nu au fost reparate pentru un singur an sau pentru o iarnă. Drumurile acestea sunt un prim pas în construirea unei infrastructuri moderne pentru satele din Republica Moldova”,  a declarat Chiril Gaburici.
În opinia ministrului Economiei, iarna care vine va fi un test important pentru calitatea drumurilor reabilitate.
”În cazul în care vor fi depistate nereguli, în primăvară toţi antreprenorii vor merge la porţiunea de drum care a fost depistată cu nereguli şi va fi total reparată”, a precizat Gaburici.
În total, anul acesta urmează să fie reparate în jur de 1600 de km de drumuri în 1200 de localități.