Un locuitor al raionului Glodeni va compărea în faţa magistraţilor pentru omorul, cu o deosebită cruzime, a unui consătean, pe care îl prinsese în pat cu fosta sa soţie.

Tragedia a avut loc pe 4 iunie curent, la domiciliul inculpatului din satul Ciuciulea, unde acesta locuia împreună cu fosta sa soție. Revenind acasă, acesta şi-a prins fosta consoartă în pat cu un consătean. Pentru a se răzbuna pe cei doi, inculpatul a lovit femeia, după care l-a luat la pumni pe amantul acesteia, alungîndu-l din casă.

La încercarea amantului de a se justifica, inculpatul, în prezenţa fiului său minor, a luat o bîtă din lemn, lovindu-l, cu o deosebită cruzime, peste diferite părţi ale corpului, pînă a doborît victima la pămînt. În continuare, acesta a abandonat bărbatul, care se afla în stare gravă în curtea sa, urmărind chinurile acestuia pînă a decedat.

Pentru a ascunde urmele infracțiunii, acesta a convins un musafir care tocmai venise, să ajute să scoată în drum bărbatul care zăcea la pămînt, şi care, potrivit acestuia, ar fi fost criţă beat. Cadavrul victimei a fost abandonat lîngă poarta inculpatului.

Fiind audiat de procurori, acesta şi-a recunoscut în mod integral vina, făcînd declaraţii detaliate referitor la circumstanțele infracțiunii incriminate. Din momentul reţinerii şi pînă în prezent, inculpatul, în vîrstă de 36 de ani, este cercetat în stare de arest preventiv.

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a inculpatului în judecată, iar dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă pînă la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă.