Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al lui Vladimir Putin pentru regiunea transnistreană, îl atacă pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Asta după ce Ministerul de Externe a refuzat aterizarea la Chișinău a delegației ruse la bordul unui avion militar.

Pe o rețea de socializare Rogozin a scris că planul comun al manifestațiilor pentru a sărbători aniversarea a 25-a de la instituirea operațiunii de menținere a păcii la Nistru este mai picant acum, în special după discursul antirusesc al lui Plahotniuc. Demnitarul de la Moscova mai scrie că refuză să participe la manifestațiile comune cu președintele PDM.

Amintim că Ministerul de Externe de la Chișinău a sugerat delegației ruse, conduse de vicepremierul Dmitri Rogozin, să-și anuleze venirea în Republica Moldova pentru a participa la aniversarea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii lae Nistru. Deschide.md ascris că Chișinăul refuză să accepte survolarea spațiului aerian al țării noastre pentru avioanele militare care urmau să aterizeze atât în capitală, cât și la Tiraspol.