Domeniul afacerilor din Republica Moldova a devenit mult mai transparent în ultimii ani, iar acest fapt este în beneficiul cetăţenilor. De această părere este Ruslan Uskov, partenerul administrator al Brodsky Uskov Looper Reed & Partners, importantă companie juridică şi de consulting din Republica Moldova.
“Vorbim, în primul rând, despre aşa-zisa “albire” a mediului de afaceri. Acest proces este vizibil în special în ultimii câţiva ani. În businessul “alb” totul devine mult mai simplu. Să luăm, de exemplu, plata salariilor. Una este să cumperi o companie unde angajaţii primesc salariile pe card şi cu totul alta este fenomenul salarizării în plic”, a declarat Uskov, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zingan.
Uskov mai spune că investitorii sunt atraşi tot mai mult de Republica Moldova şi a enumerat câteva domenii tentante pentru aceştia, care s-au dezvoltat mult în ultima perioadă.
“Companiile agricole mari, reţelele de magazine, de farmacii, de piese auto. Întreprinderi industriale importante, retaileri. Aceştia ar putea să nu aibă punctele proprii de comercializare a mărfii, în schimb dispun de un brand, de legături utole cu reţelele şi fluxuri financiare prognozabile. Sunt şi câteva nişe importante – terenuri mari, în care poate fi cultivata producţie ECO. Acestea sunt tentante pentru investitorii din Cehia, Germania sau Olanda”, a mai spus Uskov.