Startul campionatului de fotbal din capitală ”Cupa președintelui” a fost dat de valurile formate pe gradenele stadionului ”Zimbru”. Peste 400 de tineri fotbaliști din 24 de echipe din Chișinău vor lupta, în luna decembrie, pentru locuri pe podium. Inaugurarea turneului a avut loc pe stadionul ”Zimbru”, transmite Evenimentul.md

Fiecare participant la competiție a primit câte un set de echipament de fotbal din partea sponsorilor, inclusiv de la reprezentanții cluburilor mari din Italia, care îi vor selecta pe cei mai buni fotbaliști, pentru a-și continua cariera în țara legendelor mondiale precum Francesco Totti și Roberto Baggio.

Deja din anul viitor, geografia campionatului ”Cupa președintelui” se va extinde. De la nivel municipal, competiția va trece, treptat, la nivel republican, iar asta înseamnă participarea a sute de echipe. În acest mod, pentru a vedea cum joacă tinerii moldoveni, vor veni nu doar reprezentanți ai cluburilor italiene, ci și ai altor echipe de fotbal cu de talie mondială. Pentru a-i stimula pe tinerii jucători din țara noastră, șeful statului le-a pregătit o surpriză.

„Echipa care va ocupa locul întâi va primi 200 de mii de lei de la președinte, acei care vor ocupa locul doi – 150 de mii de lei, locul trei – 100 de mii de lei. Eu sper foarte mult ca aceste premii bănești vă vor face să jucați și mai bine”, a specificat Igor Dodon.

Evenimentul a fost organizat de administrația prezidențială, Federația Moldovenească de Fotbal, Fundația de binefacere ”Din suflet” a primei doamne a țării, precum și sponsori din Italia. Șeful statului le-a urat jucătorilor confruntări memorabile, evitarea traumatismelor și fair play.